Ste tekmovali na virtualnih poletih 18. in 19. 3. v Cityparku Ljubljana?
Preverite ali je vaš skok v galeriji

Edinstvena izkušnja smučarskih skokov z Oculus Riftom

Zavarovalnica Triglav, dolgoletni partner Smučarske zveze Slovenije, bo v Cityparku Ljubljana omogočila izkušnjo rekordnega poleta ljubiteljem smučarskih skokov. Sliši se neverjetno, kar sama izkušnja tudi je, saj gre za unikaten primer simulacije skokov v virtualni resničnosti v Sloveniji.

Pravijo, da naj bi vsak Slovenec vsaj enkrat osvojil Triglav, obiskal globine Postojnske jame in doživel polete v Planici, ki velja za zibelko smučarskih skokov. S pomočjo Zavarovalnice Triglav bodo lahko ljubitelji smučarskih skokov tudi sami poleteli z velikanke, vse kar bodo potrebovali za rekorden skok, pa je naglavni zaslon po imenu Oculus Rift. Gre za tehnološko napredna očala, ki na videz spominjajo na smučarska očala. Izkušnja z virtualnimi 3D očali je trenutno daleč najboljši približek skoku na legendarnem prizorišču v dolini pod Poncami. Edinstveno doživetje bo na voljo 18. in 19 marca na voljo obiskovalcem nakupovalnega središča Citypark v Ljubljani.

Nad virtualnimi poleti navdušeni
tudi slovenski orli

Razvijalci so se želeli kar najbolj približati izkušnji smučarskega skakalca in jo postaviti v dolino pod Poncami. To jim je po besedah slovenskih orlov tudi uspelo. Izkušnjo so preizkusili slovenski skakalci, svetovni prvaki - Peter Prevc, Jurij Tepeš in Franci Petek, ki so nad poleti navdušeni. Več informacij je na voljo na uradni Facebook strani Zavarovalnice Triglav ter na spletni strani www.planica.tv.

Dogodki

  • Virtualni skoki v Cityparku Ljubljana

    18. IN 19 MAREC 2016

    Zavarovalnica Triglav bo javnosti omogočila edinstveno izkušnjo smučarskih skokov z Oculus Riftom - tehnološko naprednim naglavnim zaslonom za navidezno resničnost.

    Virtualne skoke bo javnost lahko testirala 18. in 19 marca v nakupovalnem središču Citypark Ljubljana.